ITAMSoft Blog

Het meest recente nieuws over IT Asset Management, SAM, Ransomware, Spyware en Malvertising

IAITAM EUROPEAN ACE 2019

IAITAM ACE is the world’s leading ITAM conference where CIOs, COOs, CTOs, IT Asset Managers, IT Professionals, Finance Managers, Procurement Professionals, Compliance and Licensing Professionals and Legal Professionals come together to explore the latest in IT Asset Management and its impact on business operations and profitability.

IAITAM European ACE 2019 fulfills the needs of the IT Asset Management professional with educational lectures, workshops, product demonstrations and networking opportunities. Moreover, it provides attendees with relevant knowledge that can be implemented upon their return to the office to start new asset management programs or improve existing ones. This industry–leading educational event provides valuable opportunities for you to network with peers and leading voices in the IT Asset Management community.

Belarc is a sponsor and speaker at this event. Let’s meet in Amsterdam!

iaitam-ace-2019-amsterdam-belarc-itamsoft-e1562061407691

Nieuwe versie beschikbaar van Belarc

Belarc is verheugd om de release van BelMonitor Client Components versie 8.2.45 voor Belarc BelManage aan te kondigen, die veel nieuwe mogelijkheden toevoegt. We hebben rapportage toegevoegd over Adobe Acrobat DC-versie 2017 en de nieuwste versies van Adobe Dreamweaver, Character Animator en Fuse serienummers, rapportage van Tableau-, WinZip-, Corel Draw-, Corel Painter-, Corel PaintShop Pro-, Synametrics WinSQL- en SlickEdit-edities en serienummers en meer! Neem contact met ons op voor een volledige lijst met nieuwe en verbeterde functies.

Over Belarc
De producten van Belarc worden gebruikt voor software licentie beheer, cyber veiligheids status, IT asset beheer en configuratiebeheer. Belarc’s producten worden gebruikt door meer dan 50 miljoen computers en zijn onder licentie van een groot aantal klanten wereldwijd, waaronder: AIG Asia, Bureau of Land Management, Eneco, Catholic Relief Services, Federal Aviation Administration (FAA), Oakland County (Michigan), NASA, Unilever, Texas Department of Transportation, Travellers, US Air Force, US Army, US Department of State en de US Navy.

IT Asset Management gebruiken voor het beheren van technologie risico’s

Geschreven door Arvind op 28 september 2018

In moderne digitale bedrijven speelt technologie een cruciale rol bij het mogelijk maken van concurrentievoordeel, operationele effectiviteit en bedrijfssucces, maar dat betekent ook dat het een grote bron van risico is. Naarmate de afhankelijkheid van technologie groter wordt, wordt het beheer van dat risico belangrijker dan ooit. IT Asset Management (ITAM) kan een essentiële hulpbron en tool zijn in uw toolbox voor risicobeheer om u te helpen het risicoprofiel van uw technologische voetafdruk te begrijpen en bruikbare strategieën te ontwikkelen voor het beheren en verminderen van risico’s voor uw bedrijf.

 

Soorten technologierisico’s

Technologierisico kan verschillende vormen aannemen en uw organisatie op verschillende manieren beïnvloeden. Als u de belangrijkste soorten technologierisico’s begrijpt, kunt u de risicoblootstelling van uw bedrijf bepalen en effectieve risicobeheersingsstrategieën ontwikkelen. De meest voorkomende soorten technologierisico zijn onder andere:

Beveiligingsrisico – gegevensverlies, malware, ransomware, ongeoorloofde toegang

Financieel risico – niet-beheerde IT-kosten, naleving van licenties, belastingen

Operationeel risico – systeemuitval, bedrijfscontinuïteit / noodherstel, schaduw IT

Veel van deze risico’s kunnen niet volledig worden voorkomen, maar dat betekent niet dat u geen maatregelen kunt nemen om de blootstelling te beperken door de kans dat het risico zich voordoet en / of de gevolgen ervan te verkleinen.

 

Hoe ITAM kan helpen met risicomanagement

De sleutel tot effectief risicobeheer is goed geïnformeerde besluitvorming. Als het gaat om technologisch risicobeheer, begint dat met een duidelijk, volledig en nauwkeurig inzicht in de assets die u in uw organisatie heeft, hun huidige configuratie / status, waar ze zich in de activalevenscyclus bevinden en waarvoor ze worden gebruikt. Goed nieuws!! Dat klinkt net als de lijst met doelen die ITAM moet aanpakken. Het beheren van de activagegevens is slechts een deel van het probleem, het andere deel krijgt de informatie in de handen (en hoofden) van de mensen die belast zijn met het nemen van beslissingen over risicobeheer. De waarde van ITAM voor risicobeheer wordt gerealiseerd wanneer nauwkeurige activuminformatie wordt verbruikt, niet wanneer deze wordt geproduceerd.

ITAM-software als hulpmiddel voor besluitvormers

IT Asset Management-software is een belangrijk onderdeel van het algehele IT-servicebeheersysteem van uw bedrijf en biedt een gemeenschappelijke en consistente plaats voor het beheren van activadocumenten en activabeheercyclusactiviteiten. Net zoals de kennis opgesloten in stoffige boeken in de stapels van een bibliotheek, kan uw bedrijf de volledige waarde van uw ITAM-gegevens niet beseffen tenzij besluitvormers weten dat het er is en gemakkelijk toegang hebben tot de informatie die zij nodig hebben.

Bij Freshservice begrijpen we dat ITAM-software er niet alleen is om uw bedrijf kennis te laten vergaren, het is er om u te helpen het te gebruiken. De ITAM-oplossing van Freshservice ondersteunt niet alleen de basisgegevens- en levenscyclusbeheeractiviteiten die u zou verwachten als onderdeel van een ITSM-oplossing op de eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen manier die u van Freshservice gewend bent, maar probeert ook uw bedrijfsmiddel te maken managementgegevens die gemakkelijker beschikbaar zijn voor andere ITSM-processen en besluitvormers die deze moeten gebruiken om risico’s te begrijpen en te beheren.

FreshService binnenkort geschikt voor USM Methode

ITAMSoft kondigt aan dat haar Service Management oplossing Freshservice (Freshdesk) binnenkort zal worden geaccrediteerd voor de USM Methode.

USM is een universele methodische werkwijze om dienstverlening te managen.

De USM-methode voorziet in een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie z’n mensen, z’n middelen, z’n werkwijzen, en z’n services managet. USM is in te zetten bij alle dienstverlenende organisaties en afdelingen. De methode biedt een eenvoudig leerbare werkwijze, gebaseerd op bedrijfskundige principes.

Met USM komt de organisatie snel en goedkoop in control van z’n werkwijze, waardoor orde en rust ontstaat, en ruimte voor de benutting van de creatieve potentie van medewerkers.

 

Trends in Tooling TinT 2018

TinT-logoXLdark-1

Trends in Tooling (TinT) is hét tooling congres dat tegelijk met de Service Manager Dag wordt georganiseerd op 22 maart 2018 in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch. De focus van het congres ligt op IT-tooling.
Streams als Automation, Integration, Reporting en ITSM geven inzicht in wat IT-tooling kan doen om IT-organisaties efficiënter te laten opereren.

Onze partner Freshworks is aanwezig met een stand. Wij hopen u daar te mogen begroeten.

freshworks-freshservice

Webinar: Why Antivirus software is not enough?

There was a time when anti-virus software was the height of computer security, especially if you were a Windows user. But the landscape of threats has changed, and we live in a world where new threats like the ransomware “WannaCry” infection and the more recent Ukraine-focused “NotPetya” attack are hot topics. What role does antivirus and antimalware software play in keeping your company safe, and what other products are needed?

After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.

Webinar: Licensing Oracle database and IBM products (English)

belarc-belmanage

belarc-belmanage

The webinar will cover software licensing for Oracle database and IBM products licensed with the PVU metric. Products covered include Oracle Enterprise Edition and SE2 databases and IBM WebSphere, Tivoli, Domino and DB2 products. We will review the license metrics, rules and demonstrate how to achieve compliance with these products. An excellent way to prepare for your upcoming audit.