Bel ons op +31 (0)20-4822603|info@itamsoft.com
FAQ2016-12-09T20:02:34+00:00

Frequently Asked Questions – FAQ

Wat zijn de kosten van Freshservice2017-05-01T16:02:58+00:00

De kosten van Freshservicestaan heel duidelijk in een overzicht op deze pagina : Prijzen Freshservice

Wat zijn de kosten van Freshdesk2017-05-01T16:00:57+00:00

De prijzen van Freshdesk staan heel duidelijk in een overzicht op deze pagina https://www.itamsoft.nl/prijzen-freshdesk/

 

Wanneer gebruik ik Freshdesk en wanneer Freshservice2017-05-01T16:03:38+00:00

Freshdesk is onze customer service oplossing voor het beheren van externe klanten. Freshservice is voor het beheer van je interne IT, inclusief alle ITIL processen. Freshservice is overigens ook een applicatie van de ontwikkelaar van Freshdesk.

Is BlackFog privacy compatibel met Windows Server2017-05-01T15:55:35+00:00

Ja. BlackFog is ontworpen om niet alleen te draaien op de desktop PC ‘ s met Windows 7 SP1 of later, maar is ook compatibel met Windows-Servers met Windows Server 2008 R2 en hoger. BlackFog Privacy is bijzonder waardevol op servers bij de diagnose en/of controle van het verkeer van deze computers. Met de export-optie in versie 1.2 of in een later versie is het bijvoorbeeld mogelijk om een excel-werkblad te maken  van de gehele week verkeer voor post-hoc analyse.

Cyber Crime Tutorial Video2017-01-10T23:20:15+00:00
Inschrijven voor Nieuwsbrief?2016-11-29T20:58:41+00:00

Abonneer je op onze nieuwsbrief om als eerste te horen over de nieuwste product releases, samenwerkingen en exclusieve online aanbiedingen.

Hoe werkt het BlackFog subscription model?2016-12-09T20:02:34+00:00

BlackFog Privacy software is beschikbaar volgens het zogenaamde subscription model. Dat betekent dat je de software kan gebruiken voor een periode van minimaal 1 jaar of meerdere jaren. Het is ook mogelijk om een licentie voor 2 of 3 jaar af te sluiten. De kosten voor de gehele periode worden ineens betaald. Na het verstrijken van de periode van 1, 2 of 3 jaar zal de subscription automatisch worden verlengd voor weer een zelfde periode als de initiële periode van 1, 2 of 3 jaar. het Family-pack is een subscription voor 5 computers binnen hetzelfde bedrijf of gezin voor een periode van 1 jaar.

Bij het afsluiten van een subscription heb je tevens recht op gebruik van het klantenportaal. Die is terug te vinden in het menu bij klantenservice.

BlackFog privacy prijzen

BlackFog privacy prijzen

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?2016-12-09T20:02:37+00:00

ITAMSoft B.V.hanteert verschillende betaalmethoden. Die zijn in het volgende overzicht terug te vinden:

betaalmethodes-wit

Zit uw betaalmethode er  niet bij, neem dan gerust contact met ons op en wij kijken naar een oplossing. Voor grotere ondernemingen werken wij ook met inkooporders & facturatie.

Hoe groot is het Ransomware probleem eigenlijk?2017-05-19T18:16:30+00:00

Ransomware is de nieuwste bedreiging voor de privacy en veiligheid van uw computer. Verspreid door middel van phishing, e-mailbijlagen en malvertising. Het doel is om de bestanden te versleutelen op uw computer en in ruil voor losgeld. Je wordt gedwongen om een vergoeding te betalen om weer controle over je eigen computer.

Met meer dan 4.000 ransomware aanvallen per dag, een 300 procent stijging ten opzichte van 2015, is het duidelijk een groeiende trend en zeer winstgevend voor hackers. Bedrijven in het bijzonder worden geconfronteerd met enorme boetes als er sprake is van een privacyinbreuk, dus de inzet is hoog. We hebben al meegemaakt dat bedrijven weinig andere keuze hadden, dan de hackers betalen om hun data terug te krijgen . Een ziekenhuis in de VS betaalde $17.000 aan hackers eerder dit jaar nadat het werd geconfronteerd met een ransomware aanval.

Ransomware groeit exponentieel via het internet op dit moment. Door het gijzelen van uw computer(s) en wat nog belangrijker is uw gegevens, heb je weinig andere keuze dan losgeld aan de cybercriminelen betalen om het terug te krijgen . Laten we eerlijk zijn, niemand wil al hun foto’s, muziek of klantgegevens verliezen (samen met enorme boetes door de officiële instanties). Zelfs als je ijverig een back-up hebt gemaakt, het zal hen niet stoppen om weer terug te komen. Om maar niet de tijd te noemen die u kwijt bent met het herstellen van alle bestanden. Indien u slachtoffer bent geworden van Ransomware, doe altijd aangifte bij de politie!

De enige manier om Ransomware te voorkomen is ervoor te zorgen dat u beveiligd met een product als BlackFog privacy, waarin de installatie en activering in de eerste plaats stopt. Download de 30-dagen gratis proefversie of koop direct in onze shop!

Wat zegt Wikipedia over Ransomware?

Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is een programma dat een computer (of gegevens die erop staan) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te ‘bevrijden’. Betalen blijkt echter niet (altijd) tot ontsluiting van de computer te leiden, zo waarschuwt de Nederlandse overheid.

De computers van de slachtoffers worden geïnfecteerd zoals ook andere virussen worden verspreid. Bij het heropstarten van de computer krijgt de gebruiker een scherm te zien met een boodschap. In deze boodschap krijgt het slachtoffer te lezen dat zijn of haar computer geblokkeerd werd en pas na betaling weer wordt vrijgegeven. Vaak wordt de indruk gewekt dat het bericht afkomstig is van een betrouwbare (overheids)instantie en dat er een boete moet worden betaald wegens misbruik van het internet. Maar de politie en opsporingsdiensten gaan zo niet te werk. Wie ransomware op zijn computer heeft, is voor de politie dus niet ineens een verdachte. De criminelen zijn enkel op het geld uit en zullen de computer na de betaling mogelijk vrijgeven. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij de computer daarna werd ontgrendeld, daarentegen zijn er ook genoeg gevallen van computers die niet werden ontgrendeld.

Waarom heb ik BlackFog nodig, als ik al een Anti-Virus product gebruik?2016-12-07T17:09:26+00:00

Anti -Virus producten richten zich op wat te doen nadat u reeds bent besmet en bieden weinig of geen oplossing voor preventie. BlackFog richt zich in de eerste plaats specifiek op real-time netwerk detectie van bedreigingen en het voorkomen van spyware en ransomware infecties van uw machine.

Door pro-actief bedreigingen te blokkeren en distributienetwerken  die geassocieerd worden met infecties en de nadruk te leggen op preventie door middel  detectie van afwijkingen en outbound activering, kunnen we reeds meer dan 99 % van de bedreigingen elimineren.

Voor een diepgaande blik op onze technologie raden we je aan om te kijken naar onze technologie presentatie.

Hoeveel resources verbruikt BlackFog2016-12-09T20:02:37+00:00

Van een systeem resource perspectief is BlackFog Privacy ontworpen zeer licht van gewicht te zijn. In feite gebruikt de BlackFog Privacy executable ongeveer 2MB van schijfruimte en het hele pakket rond 20MB . Het is ontwikkeld in dezelfde taal als het onderliggende besturingssysteem en heeft geen afhankelijkheid van andere runtime frameworks, dus het is erg snel. Zie ook het OSI model.

OSI model Blackfog cyber security

OSI model Cyber Security & Cyber Privacy

BlackFog Privacy heeft een kleine memory footprint van ongeveer 25MB en gebruikt minder dan 5 % CPU bij peakbelasting. Gemiddeld zie je ongeveer 1-2 % verbruik op een zeer actieve machine.

Wordt mijn computer trager door BlackFog?2016-12-09T20:02:37+00:00

blackfog verbeter prestaties

BlackFog is speciaal ontworpen om weinig tot geen invloed op uw machine in termen van prestaties . Integendeel, uw machine is merkbaar sneller omdat de overdracht van grote hoeveelheden informatie van uw computer via het netwerk wordt voorkomen door BlackFog.

Vanuit een CPU perspectief verbruikt BlackFog ongeveer 1-5% ( afhankelijk van het besturingssysteem en processor ) tijdens de normale exploitatie van het netwerk en 0% op inactie . Uw browser gebruikt los van BlackFog doorgaans 20 % of meer, afhankelijk van de site die u bezoekt . BlackFog maakt ook gebruik van slechts kleine hoeveelheden van andere systeembronnen zoals geheugen en schijfruimte

Hoe wordt BlackFog bijgewerkt?2016-12-07T17:10:34+00:00

BlackFog maakt gebruik van verschillende regelsets om uw apparaat te beschermen . Deze regels worden automatisch beheerd en bijgewerkt binnen de applicatie. BlackFog controleert regelmatig BlackFog servers voor nieuwe regels en download nieuwe als dat nodig is.

Daarnaast BlackFog biedt regelmatig updates van toepassingen voor het verstrekken van extra functies en bugfixes . De applicatie zoekt naar updates om de paar dagen en geeft u de mogelijkheid om de update te installeren indien gewenst.

Verzamelt BlackFog data over mij?2016-12-09T20:02:37+00:00

Het korte antwoord is nee. BlackFog is zeer bewust over privacy en we hebben verzamelen geen informatie over u. In feite, BlackFog maakt je bewust van wat voor informatie andere toepassingen aan het verzamelen zijn en waar al je gegevens gaan ( of je toestemming hebt gegeven of niet).

Blackfog geolocate verkeer

De enige informatie die naar onze servers wordt gestuurd is het IP- adres van de (niet-gewenste) data verzamelaar, zodat we de geo -locatie voor u kunnen vinden en terug sturen. Wij houden geen logbestanden bij over deze activiteit en de resultaten worden alleen gebruikt door BlackFog en lokale cache voor later gebruik.

 

Klachtenprocedure2016-12-07T11:58:17+00:00

ITAMSoft heeft als doel haar klanten zo optimaal mogelijk te bedienen. Mocht u ondanks al onze goede zorgen toch een klacht hebben, dan kunt u dat aan ons kenbaar maken. Volgens de wet is een klacht op tijd kenbaar gemaakt als dit binnen twee maanden na ontdekking gebeurt. Dit geldt ook in het geval dat het gekochte product niet de eigenschappen heeft die u op grond van de koopovereenkomst mocht verwachten. Het is in uw belang om uw klachten dus schriftelijk kenbaar te maken.

Dat kan middels:

  • Een brief. De contactgegevens vindt u op onze contactpagina;
  • Het contactformulier op onze contactpagina;
  • een E-mail die u richt aan info@itamsoft.com.

Wij zullen uw klacht uiterlijk binnen 14 dagen beantwoorden. Hebben wij daarvoor meer tijd nodig, dan laten wij u binnen 14 dagen weten wanneer u antwoord kunt verwachten.