FAQ2016-12-09T20:02:34+01:00

Frequently Asked Questions – FAQ

Wat zijn de kosten van Freshservice2017-05-01T16:02:58+02:00

De kosten van Freshservicestaan heel duidelijk in een overzicht op deze pagina : Prijzen Freshservice

Wat zijn de kosten van Freshdesk2017-05-01T16:00:57+02:00

De prijzen van Freshdesk staan heel duidelijk in een overzicht op deze pagina https://www.itamsoft.nl/prijzen-freshdesk/

 

Wanneer gebruik ik Freshdesk en wanneer Freshservice2017-05-01T16:03:38+02:00

Freshdesk is onze customer service oplossing voor het beheren van externe klanten. Freshservice is voor het beheer van je interne IT, inclusief alle ITIL processen. Freshservice is overigens ook een applicatie van de ontwikkelaar van Freshdesk.

Cyber Crime Tutorial Video2017-01-10T23:20:15+01:00
Inschrijven voor Nieuwsbrief?2016-11-29T20:58:41+01:00

Abonneer je op onze nieuwsbrief om als eerste te horen over de nieuwste product releases, samenwerkingen en exclusieve online aanbiedingen.

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?2016-12-09T20:02:37+01:00

ITAMSoft B.V.hanteert verschillende betaalmethoden. Die zijn in het volgende overzicht terug te vinden:

betaalmethodes-wit

Zit uw betaalmethode er  niet bij, neem dan gerust contact met ons op en wij kijken naar een oplossing. Voor grotere ondernemingen werken wij ook met inkooporders & facturatie.

Hoe groot is het Ransomware probleem eigenlijk?2017-05-19T18:16:30+02:00

Ransomware is de nieuwste bedreiging voor de privacy en veiligheid van uw computer. Verspreid door middel van phishing, e-mailbijlagen en malvertising. Het doel is om de bestanden te versleutelen op uw computer en in ruil voor losgeld. Je wordt gedwongen om een vergoeding te betalen om weer controle over je eigen computer.

Met meer dan 4.000 ransomware aanvallen per dag, een 300 procent stijging ten opzichte van 2015, is het duidelijk een groeiende trend en zeer winstgevend voor hackers. Bedrijven in het bijzonder worden geconfronteerd met enorme boetes als er sprake is van een privacyinbreuk, dus de inzet is hoog. We hebben al meegemaakt dat bedrijven weinig andere keuze hadden, dan de hackers betalen om hun data terug te krijgen . Een ziekenhuis in de VS betaalde $17.000 aan hackers eerder dit jaar nadat het werd geconfronteerd met een ransomware aanval.

Ransomware groeit exponentieel via het internet op dit moment. Door het gijzelen van uw computer(s) en wat nog belangrijker is uw gegevens, heb je weinig andere keuze dan losgeld aan de cybercriminelen betalen om het terug te krijgen . Laten we eerlijk zijn, niemand wil al hun foto’s, muziek of klantgegevens verliezen (samen met enorme boetes door de officiële instanties). Zelfs als je ijverig een back-up hebt gemaakt, het zal hen niet stoppen om weer terug te komen. Om maar niet de tijd te noemen die u kwijt bent met het herstellen van alle bestanden. Indien u slachtoffer bent geworden van Ransomware, doe altijd aangifte bij de politie!

De enige manier om Ransomware te voorkomen is ervoor te zorgen dat u beveiligd met een product als BlackFog privacy, waarin de installatie en activering in de eerste plaats stopt. Download de 30-dagen gratis proefversie of koop direct in onze shop!

Wat zegt Wikipedia over Ransomware?

Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is een programma dat een computer (of gegevens die erop staan) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te ‘bevrijden’. Betalen blijkt echter niet (altijd) tot ontsluiting van de computer te leiden, zo waarschuwt de Nederlandse overheid.

De computers van de slachtoffers worden geïnfecteerd zoals ook andere virussen worden verspreid. Bij het heropstarten van de computer krijgt de gebruiker een scherm te zien met een boodschap. In deze boodschap krijgt het slachtoffer te lezen dat zijn of haar computer geblokkeerd werd en pas na betaling weer wordt vrijgegeven. Vaak wordt de indruk gewekt dat het bericht afkomstig is van een betrouwbare (overheids)instantie en dat er een boete moet worden betaald wegens misbruik van het internet. Maar de politie en opsporingsdiensten gaan zo niet te werk. Wie ransomware op zijn computer heeft, is voor de politie dus niet ineens een verdachte. De criminelen zijn enkel op het geld uit en zullen de computer na de betaling mogelijk vrijgeven. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij de computer daarna werd ontgrendeld, daarentegen zijn er ook genoeg gevallen van computers die niet werden ontgrendeld.

Klachtenprocedure2016-12-07T11:58:17+01:00

ITAMSoft heeft als doel haar klanten zo optimaal mogelijk te bedienen. Mocht u ondanks al onze goede zorgen toch een klacht hebben, dan kunt u dat aan ons kenbaar maken. Volgens de wet is een klacht op tijd kenbaar gemaakt als dit binnen twee maanden na ontdekking gebeurt. Dit geldt ook in het geval dat het gekochte product niet de eigenschappen heeft die u op grond van de koopovereenkomst mocht verwachten. Het is in uw belang om uw klachten dus schriftelijk kenbaar te maken.

Dat kan middels:

  • Een brief. De contactgegevens vindt u op onze contactpagina;
  • Het contactformulier op onze contactpagina;
  • een E-mail die u richt aan info@itamsoft.com.

Wij zullen uw klacht uiterlijk binnen 14 dagen beantwoorden. Hebben wij daarvoor meer tijd nodig, dan laten wij u binnen 14 dagen weten wanneer u antwoord kunt verwachten.