Malvertising – De volgende golf van Malware verspreiding

Malware, die kwaadaardige software die onze computers infecteert, heeft mogelijk een nieuwe manier gevonden om zich te verspreiden: Malvertising. Malware werd traditioneel verspreid via zogenaamde phishing -technieken, zoals e-mails die beloven om je rijk te maken of links naar gratis software en is helaas gaan behoren tot ons dagelijkse leven.

BlackFog Malvertising

Distributie via web advertenties

Terwijl de meeste mensen op hun hoede voor niet te klikken op een link in de e-mails van spam of mensen die we niet kennen, hebben malware producenten nieuwe manieren ontdekt om hun software op uw computer te krijgen. nu infecteren ze ook reclame netwerken wat als malvertising wordt aangeduid. Onlangs is Malvertising op grote schaal ontdekt via web-advertenties op sites als msn.com, nytimes.com, bbc.com, aol.com, my.xfinity.com, nfl.com, realtor.com, theweathernetwork.com, thehill.com en newsweek.com. Volgens Malwarebytes , zijn de getroffen netwerken ondermeer eigendom van Google, AppNexis, AOL en Rubicon . De aanvallen komen uit twee verdachte domeinen, waaronder trackmytraffic[c].biz en talk915[.]Pw.

Malvertising wordt nu beschouwd als de grootste bedreigende factor. Bijna 1 op de 5 cyber aanvallen is nu door middel van malvertising.

blackfog malvertising preventie