Bel ons op +31 (0)20-4822603|info@itamsoft.com

Identiteitsdiefstal en uw recht op privacy in een democratie

//Identiteitsdiefstal en uw recht op privacy in een democratie

Identiteitsdiefstal en uw recht op privacy in een democratie

In het licht van zaken die komen gaan en een direct gevolg van Apple die VPN apps uit de App Store in China afgelopen maand heeft verwijderd, heeft Rusland onlangs een vergelijkbare wet getekend dat op 1 november in werking treedt om VPN apps uit te bannen. We verwachten dat dit zich snel zal verspreiden naar andere landen. Terwijl het geen verrassing is dat overheden van deze niet-democratische landen de privacy schenden, zien we dit gedrag ook steeds meer in democratische landen.

Onlangs heeft Australië nieuwe wetten voorgesteld om bedrijven zoals Google en Apple te dwingen om klanten berichten te decoderen onder het mom van veiligheid. Dit in navolging  op de Investigatory Powers Act die onlangs door het Britse parlement in november is aangenomen.

Het meest opvallende over deze nieuwe regelgeving is dat ze beweren dat ze zijn ontworpen om te voorkomen dat de ‘Bad Guy’ slechte dingen doen. Het probleem met dit argument is dat criminelen gewoon andere mechanismen gebruikt om te communiceren met behulp van andere encryptie technologieën. En het zal dan ook niet lang duren dat zij zich hebben aangepast aan nieuwe regelgeving. Wat het wel betekent, is dat het impact heeft op iedereen wereldwijd die op een legitieme manier zaken doet en buitenlandse regeringen helpt om corporate data te stelen en andere legitieme bedrijfsgeheimen voor commerciële doeleinden.

Het Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement agency  is gebruik gaan maken van Stingray-apparaten om mobiele telefoons te volgen, alle activiteiten te monitoren en informatie te verzamelen van elke mobiele telefoon die zij ziet.

Preventie van Gegevensverlies is een van de basisprincipes van BlackFog en we zullen bedrijven en personen tegen dit soort spionage blijven beschermen.  Wij geloven dat iedere gezagsgetrouwe burger een fundamenteel recht heeft op privacy in een democratie.

2017-08-21T15:36:16+00:00augustus 21st, 2017|Categorieën: Nieuws|0 Reacties

Geef een reactie