Bel ons op +31 (0)20-4822603|info@itamsoft.com

Update: Hoe bescherm je jezelf tegen de Equifax data breach?

//Update: Hoe bescherm je jezelf tegen de Equifax data breach?

Update: Hoe bescherm je jezelf tegen de Equifax data breach?

Hoe bescherm je jezelf tegen de Equifax data breach

Equifax heeft gemeld dat hackers gegevens hebben voor maximaal 143 miljoen Amerikaanse consumenten, waaronder sociale zekerheidsnummers en rijbewijsnummers. Equifax is een van de 3 belangrijkste consumenten bemiddeling agentschappen in de Verenigde Staten, samen met TransUnion en Experian. Als gevolg van deze overtreding is het meer dan waarschijnlijk dat elk huishouden in Amerika door deze inbreuk in een of andere mate zal worden beïnvloed.

Zoals gerapporteerd door de New York Times is dit nu de derde grote cyberbeveiliging dreiging voor dit agentschap sinds 2015 en een van de top breaches ooit in termen van de omvang en het aantal huishoudens die geraakt zijn. Het effect van deze breach kan niet overdreven worden. Iedereen die een creditcard heeft en dus een kredietrapport is blootgesteld.

Wat was blootgesteld?

Hackers kregen vanaf half mei tot juli toegang tot de bedrijfsservers door een fout op de website van het bedrijf te exploiteren, en niet alleen blootgestelde nummers voor sociale zekerheid en rijbewijs, maar ook namen, geboortedatums en adressen. Effectief alles wat een hacker nodig heeft om je identiteit allemaal op één plaats te stelen. Zij waren ook in staat om creditcardnummers te stelen van 209.000 mensen (vermoedelijk abonnees die Equifax voor een krediet verslag hebben betaald) en andere documenten met persoonlijke informatie die in 182.000 mensen voor kredietrapporten werden gebruikt.

Wat kan ik doen?

De grote hoeveelheid gegevens verzameld met de bijbehorende persoonlijke gegevens van de individuen, maakt dit een zeer kritieke aanval voor iedereen in de Verenigde Staten. Dus wat kun je doen om je te beschermen tegen de onvermijdelijke identiteitsdiefstal die hieruit voortvloeit?

Het eerste wat je moet doen, is om te controleren of je door de overtreding bent getroffen. Verbazingwekkend zal Equifax jou niet contacteren om dit zelf te laten weten, het is aan jou om dit te verifiëren op een speciale website die ze hebben ingesteld. De website zelf ziet er nogal kwaadaardig uit op het oppervlak, maar we hebben gecontroleerd dat het legitiem is. Navigeer naar de website www.equifaxsecurity2017.com. Deze website van Equifax geeft je meer informatie over de overtreding en stelt je in staat om je gedurende 1 jaar gratis voor een credit check service in te schrijven. Gezien het aantal aanvallen en overtredingen die ze hebben gehad, is het echter waarschijnlijk niet verstandig om je aan te melden voor een dienst.

Klik vervolgens op de optie ‘Potentiële impact‘ en dan ‘Potentiële impact controleren’ en voer je de achternaam en de laatste 6 cijfers in van uw socialezekerheidsnummer. Je krijgt een reactie zoals hieronder getoond als je getroffen wordt (vrijwel iedereen is getroffen).

Equifax-Data-Breach-Response

Houd er rekening mee dat als je op Inschrijven voor beveiliging klikt, je automatisch akkoord gaat met “afzien van uw recht om een rechtszaak tegen Equifax te starten”, zoals aangegeven door TechCrunch. Er zijn andere aanbieders en diensten beschikbaar om je te helpen bij het volgen van je kredietactiviteit. Wij raden www.annualcreditreport.com aan, aangezien dit door de FTC is geautoriseerd als de enige site die voldoet aan het gratis jaarlijkse kredietrapport volgens de wet.

Bescherm je Digitale Assets

Nu jouw informatie in het algemeen door hackers is blootgesteld, is het van cruciaal belang dat je jouw digitale activa sluit. BlackFog Privacy maakt gebruik van multivariante beveiliging over je gehele machine om ervoor te zorgen dat de gegevens niet van je machine naar ongeautoriseerde locaties stromen. We raden je aan om de laatste editie te downloaden en onmiddellijke een Privacy Clean uit te voeren en om BlackFog toe te laten om alle transacties op je machine te controleren.

2017-09-13T12:02:21+00:00september 13th, 2017|Categorieën: Nieuws|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie