Ransomware

Ransomware is de nieuwste bedreiging voor de privacy en veiligheid van uw computer. Verspreid door middel van phishing, e-mailbijlagen en malvertising. Het doel is om de bestanden te versleutelen op uw computer en in ruil voor losgeld. Je wordt gedwongen om een vergoeding te betalen om weer controle over je eigen computer.

Met meer dan 4.000 ransomware aanvallen per dag, een 300 procent stijging ten opzichte van 2015, is het duidelijk een groeiende trend en zeer winstgevend voor hackers. Bedrijven in het bijzonder worden geconfronteerd met enorme boetes als er sprake is van een privacyinbreuk, dus de inzet is hoog. We hebben al meegemaakt dat bedrijven weinig andere keuze hadden, dan de hackers betalen om hun data terug te krijgen . Een ziekenhuis in de VS betaalde $17.000 aan hackers eerder dit jaar nadat het werd geconfronteerd met een ransomware aanval.

Ransomware groeit exponentieel via het internet op dit moment. Door het gijzelen van uw computer(s) en wat nog belangrijker is uw gegevens, heb je weinig andere keuze dan losgeld aan de cybercriminelen betalen om het terug te krijgen . Laten we eerlijk zijn, niemand wil al hun foto’s, muziek of klantgegevens verliezen (samen met enorme boetes door de officiële instanties). Zelfs als je ijverig een back-up hebt gemaakt, het zal hen niet stoppen om weer terug te komen. Om maar niet de tijd te noemen die u kwijt bent met het herstellen van alle bestanden. Indien u slachtoffer bent geworden van Ransomware, doe altijd aangifte bij de politie!

blackfog ransomware bescherming